只要你相信我 , 我不会让你一个人

Friday, 17 August 2012

my late bff


Beberapa hari lagi, genaplah sebulan umat berpuasa. Dan genap jugalah arwah kawan baik luky pergi. Semoga dia sentiasa tenang di sana. Baru dapat contact dia balik after hampir setahun dia koma kat NY. Rasa macam mimpi lak. Sekejap giler!
Mohd Syai’ful Khairi Rizz,, you’re the best that I ever had before.
Dia nakal tapi pada masa yang sama dia baik sangat.
Dia kelakar n giler2 je perangai tapi kadang2 dia serius gak orangnye.
Dia agak kebudak-budakkan tapi ada masa tu dia mature juga orangnya.
Dan yang paling penting even dia social tapi cara dia treat luky sangat2 baik dan menyenangkan. Dia tahu je macam adjust mood luky. And tak kira pape jadi, dia sentiasa percayakan luky. Itu yang buatkan luky still sayangkan dia (AS A BEST FRIEND K). Plus sepanjang 6tahun kitorang berkawan, tak pernah ada masalah. Yeah! Ada je yang cuba mencucuk tapi apa yang kitorang percaya adalah saling mempercayai antara satu sama lain. Alah! Dalam mana2 perhubungan pun kepercayaan tu penting. Kalau goyahlah salah sorang, COMFIRM ad je masalah.
Hmm,,,,,, rindu giler masa kitorang sama2 dulu.
Dari bergaduh 24jam k berdamai n oncall (kalau boleh nak 24jam juga). Lepas tu, sharing story morry n hobbies. Yang paling best masa form 5, 24/7 on call. even jarak antara kitorang jauh tapi boleh lak tu wat study sama. Masing2 dah set beli buku rujukan yang sama, buat ulangkaji subject sama2, topup sama2, set waktu makan tidur yang sama DAN kerja khusus pendidikan seni sama2. (yang pelik uw arwah mummy dia tak marah lak tu. Menggalakkan lagi ada. Sampai2 ada masa tu dia lupa nak call luky, boleh kena marah dengan mums dia. Ahahahaa!! )
After dia tamatkan program matrikulasi kat kedah, dia selalu arrive Melaka, teman mums dia uruskan butik kat sini. Start situlah luky selalu jumpa dia dengan mums dia. Kadang2 diorang datang kat uitm. Kadang2 jumpa kat luar. Hihh!
Bila dia sambung belajar kat NY, kitorang selalu chat.. skype sampai ttido2.. on call,, seminggu 2kali je. Tu pun sekejap.. Rindu giler kowt!
Tapi masa tak boleh putar balik, apa yang termampu cuma mengenang dan mendoakan dia di atas sana. Ejoy, yang saya nak cakap dekat awak masa raya tahun depan family.. Awak paling2 baik yang saya pernah jumpa! Saya suka dan selesa sangat2 berkawan dengan awak! Tak tahu kenapa? Saya rasa awak berbeza dengan yang lain2. And I should give you a chance for us.

Selamanya awak akan menjadi kenangan yang terindah buat saya.
24 red and white roses for you.

Wednesday, 2 May 2012

my sweet moment


Akhirnya kakak ipar Bff luky semalam melahirkan 3 orang putera. Wow! Baru first time mengandung dapat 3 terus big baby? tak padan dengan badan kecil!
Baby pertama lahir tepat kul 12:40 am. Kedua, kul 1:15 am. Last, kul 2:00 am.
tiga2 disambut oleh pak saudaranya sendiri yang merupakan BFF saya. (Almaklum.. Bapa baby tu dah pengsan dulu kat rumah. Haish!!)
CAM MANA LUKY BOLEH TAHU SEMUA NI EK?
Cerita dia macam ni, masa tu BFF luky tu call dan tanya  
“kenapa kak ipar dia keluar air yang sangat banyak? Nak buat macam mana ni?”
Mulanya Luky tak tahu apa-apa tapi lepas mama luky masuk campur, barulah kitorang tahu rupanya itu tanda2 orang nak beranak.
Bff luky tu dah comfirm2 kelam-kabut kat sana sampai2 salah jalan.
Belum sempat sampai kat hospital, kak ipar dia pun terberanak dalam kereta.  Bff luky sempat pegang baby tu. Hmm. nak tak nak terpaksa dia jadi bidan kat situ juga. Nasib baik ada orang lau kat situ. Dan Subahanallah! Nasib baiklah bini pak cik tu bidan. Tak tahulahlah situasi sebenar macam mana kat sana?
Akhirnya tiga2 baby tu selamat dilahirkan kat situ. Tapi yang luky tahu kak ipar dia senang nak beranak.
Sepanjang pagi2 buta tu, Bff Luky tak habis2 call luky. Dah tengah sibuk2 jadi bidan pun masih ingat nak call orang lagi. (Habislah bluetooth ngan phone ko ada kesan darah.) Dan luky lak, memang tak boleh nak lelap mata lah! Bukan apa, risau giler time tu. Bff luky tu dah pantang tengok darah! Luky memang takut giler time tu.
lepas settle je semua, anak beranak tu pun selamat dibawa ke hospital. Kami berdua pun on call sampai kul 5 lebih. sambil2 tu, kami boraklah pasal nama2 untuk anak buah dia. Eh! kitorang lak yang excited! Hee..
Moment yang paling best sekali bila kak ipar dengan abang dia benarkan kitorang yang bagi nama kat baby2 tu. Cam mimpi lak!
Meh ikut turutan :
1.       Muhammad Ridzuwan Afiq
2.      Muhammad Ridzuwan Rafiq
3.      Muhammadd Ridzuwan Shafiq
     
By the way, selama 5tahun kami jadi Bff. Luky baru sedar sesuatu tentang dia. Walaupun dia sangat playful dan agak kasanova tapi dia sangat bertanggungjawab dan matang orangnya.
“saya bangga dapat jadi Bff awak!"
EH KEJAB2! APA YANG DAH JADI DENGAN SI BAPA EH?
ALHAMDULILLAH, khabarnya dia dah kembali waras dan menguruskan apa yang patut.
No more muntah2… No more ngidam2… And no more pengsan2… Bagus2!

Seronok giler dapat lalu semua ni terutamanya BFF luky tu.
So BFF luky faham macam mana seorang ibu berjuang untuk melahirkan cahaya matanya.
Dan Luky pun bolehlah bayangkan perasaan seorang bapa sepanjang  menunggu khabar daripada kedua-dua kesayangannya.

Saturday, 28 April 2012

always in my heart! my friend


24th april, genaplah umur luky 20 tahun. Dan kalau tambah lagi seminggu dah tarikh tu genaplah 3 tahun kawan baik luky Muhammad Hazrul Hafiz kembali ke pangkuan illahi.
Semoga dia sentiasa tenang di sisiNYA selalu.
            Masa dia dah pergi tu, luky rasa down gila. yalah masa orang tu ada, luky tak puas2 nak sakitkan hati dia. ada je benda tak kena pasal dia. Tapi dia sikit pun tak melenting! malahan dia masih nak selamatkan luky dari banyak perkara.
luky ingat lagi last dia selamatkan luky dari kena langgar motor. Dan disebabkan tu juga dia meninggal dunia selain daripada penyakit yang sedia ada (barah otak)
            selang setahun tu, luky dapat tawaran sambung belajar dan kebetulan luky dapat pulak ambil course yang dia minat (luky pun minatlah jugak walaupun agak menyusahkan sikit. heheeee) tak tahulah kenapa masuk department tu, luky jumpa ramai orang yang berhati cekal macam dia. kuat… tabah walaupun sebenarnya ada suatu beban besar di sebalik kecekalan dan ketabahan mereka. Mereka betul2 mengingatkan Luky kepada dia.
            Tapi apa-apa pun just tiga perkara yang luky nak dia tahu setiap kali menjelangya birthday luky ;
1st. thanks sebab awak sangat2 baik dengan saya.
2nd. sorry sebab saya selalu salah anggap terhadap awak.
3rd. once again thanks sebab awak kenalkan saya dengan seorang lagi kawan yang baik buat saya.

Muhammad Hazrul Hafiz,
24 kuntum ros putih sebagai tanda persahabatan sejati yang pernah awak hulurkan kepada saya suatu ketika dahulu.
                                                Awak sentiasa dalam ingatan saya.

Saturday, 14 April 2012

Thanks 4 this

“ Walaupun dah  berbulan-bulan kami tak contact ternyata keadaan still sama.
Thanks sebab masih faham saya.
Thanks sebab masih percayakan saya.
And thanks sebab bagi semangat pada saya terus menulis semula.
Saya suka berkawan dengan awak sebab
Awak lain daripada mereka yang saya kenal.
Awak kelakar walaupun kadang2 tu awak sangat baran orangnya.
Awak baik walaupun kadang2 tu awak menjengkelkan saya. ”



Semoga persahabatan ini kekal selamanya. Amiin…

Tuesday, 21 February 2012

my special day!

Surprise!!!! Luky btul2 happy sangat 4x hari ni. Tak sangka lepas 9bulan tunggu akhirnya.! Datang juga hari yg sangat special ni.

Mohd Syai’ful Khairi Rizz a.k.a Ejoy…… Bangun juga akhirnya. Alhamdulillah……

Luky bersyukur sangat kepadaNYa sebab dah celikkan dia dari tidur panjangnya tu. Bestnye 2x ! Dia dah sembuh. Bestnye 2x dia kan balik malaysia hujung bulan ni. Best nye 4x !!!!

Lama giler tak borak dgn dia. Lama giler tak huhaa dengan dia. Lama giler 2x tak tengok dia. Lama giler 4x !!

Hurmm……Lega rasanya bila dapat berita ni. Tak sangka dia sembuh juga akhirnya. Luky bersyukur sangat 4x. Dan Luky harap dia kan sentiasa sihat walafiat and happy2 lepas ni. Amiin………

pokok citer hari ni merupakan hari yang paling happy buat Luky