只要你相信我 , 我不会让你一个人

Saturday, 21 January 2012

About My friends

  Masa hari jumaat hari tu, Luky jumpa dengan parents Daniel Mohd Idrus . Tak sangka parents dia ingat lagi dengan luky. Hehee…… sebenarnya Daniel ni schoolmate Luky masa kat SJK (C) Onn Pong dan dia pun partner dance luky. Tak sangka pulak dapat jumpa dia lagi semester ni. Heeheee. Comel je dia! Dengan speaky nye. Dengan lemah lembutnye. Adoyai! Bila lhaa dia nak berubah? Kecuali 1 perkara yang buatkan luky tabik kat dia. Walaupun dia sakit tapi dia selalu cergas depan semua orang.
  Masa jumpa parents daniel tu, teringat lak luky dengan member luky yang sorang ni,. Yang ni pun pernah kenalkan Luky dengan parents dia. Kalau diorang jumpa mesti boleh jadi best friend. Masing2 lemah lembut, banyak bunyi, comel2 je perangai dan yang paling2 penting diorang kelakar. Suka berborak dengan diorang. Tapi kalau dengan Mohd Syai’ful Khairi Rizz a.k.a ejoy …… mungkin lagi meriah kot. Apa lhaa Luky ni! Macam mana lhaa keadaan ejoy sekarang? Memang lhaa boleh je Luky huhaa dengan orang lain tapi rasanya beza sangat. Mungkin sebab luky dah terbiasa dengan dia kot. Almaklum lhaa dulu, kalau boleh 24/7 nak chit chat dengan dia baik dia kat overseas maupun kat malaysia. Sibuk macam mana pun kitorang dulu mesti ada je masa tok berborak, kongsi cerita……hobi……
  Dah lhaa! Melalut lak! Ermm……Hope diorang dua baik2 je. Dan Luky happy dapat kawan macam diorang. Selain dari Cik Lyna dengan Siti Fairuz, Farhana dengan Izzaty khaizatul., diorang pun kawan yang paling best yang pernah luky jumpa. Semoga persahabatan ini berkekalanAmiin…………
 

Sunday, 15 January 2012

Alvin & The Chipmunks - You Had A Bad Day - Daniel Powter (FULL VERSION)



Minggu adalah minggu yang paling TERUK bagi aku. Huuuu apa ke malang Luky minggu ni? Hari Isnin gi buat buat check up, Dr bg surat refer ke Dr Tulang kat Hosp Melaka. Katanya tulang belakang Luky Ynag paling hujung tu hampir2 nak bertembung dengan tulang lagi 1. (Apa entah Dr tu mengarut!) Dah tu, tak pasal2 buat ulang kaji subjek Egronomic. Bowsaaaaan! Lepas ni, aku kena lebih berjaga2.

Masa hari Selasa pulak, 2 perkara yang jadi. Pagi tu, kena denda sebab tak siap technical drawing. Kalau diikutkan, dah siap tapi pagi tu tertumpah air milo. Dah kena buat balik. Kononnya lagi 1 side nak buat katbengkel je, dah bengkel pulak buat hal. Luky tak faham lhaa bila masa Luky ambil part tima jadi cleaner spun tak tahu lhaa. Asal hari selsa je kemas bengkel. Nasib baik tak kena bersihkan seluruh bengkel tu. Tapi tak apa2 lagi..

Petang tu baru ada apa2. Luky kena submit assignment Rhino. Dah semangat nak ambil picx, VRay pulak tak boleh buka. Memang Shit lhaa kan. Dah lhaa tak pernah tunjuk ap2 pogress dengan lecturer yang sorang ni termasuk dengan subjek lagi satu tu. Luky memang tak suka rasa ni. Rasa bersalah sangat2 kat dia. Dah tak tahu nak minta maaf macam mana lagi dengan dia.

Rabu, Luky kena buat operation kecil mulut. Gigi garham tumbuh songsang. Ingatkan sakit biasa2 je lhaa kan. Lepas 2jam operation tu, ambil ko! Berguling2 dalam bilik. So minta tolong roomate suruh call abah datang ambik hari tu juga. Kena tumbuk pun tak sesakit tu taw! 3hari memang azab giler! Dengan sebelah muka bengkaknya. Tak boleh nak macam biasa. Tak pasal2 kena makan pakai straw.

Jumaat tu, baru Luky submity kena keje2 hari selasa tu lhaa.. Lain sume settle. Sampai kat idea development dengan design development. sketches Macam haram! Tertumpah iar horlick…… Tak sempat nak submit benda tu.. Memang sial! Bila pulak Luky boleh siap nye?

Sabtu Luky dah tak boleh nak fikir pasal sketches tu, Luky buat keje untuk hari selasa hari tu. Ingat kan tak kena Sial lagi. Kena jugak…… buat keje tak disiplin. Terkena panas steel tu plus muka gatal2 lepas welding.

Dan hari ni, harap2 tak ada lagi benda2 sial yang berlaku




^What the worse week!^